• Fordøjelsen

  Fordøjelsen / mavepleje

  Hjælpe dig, med at komme i form, tabe vægt, slankekur, få bedre performance & optimal vitalitet og velvære

Des bedre optagelse
des bedre fordøjelse

Hvis du ønsker, at øge kroppens optagelse af næringsstoffer, kan du følge nogle få, enkle retningslinjer og få bedre fordøjelse.

Uden at vi skal blive alt for tekniske, så kommer her en kort gennemgang af kroppens ensrettede system, også kendt som mavetarmkanalen. (Dette er kun en kort beskrivelse af et ellers meget komplekst system!)

Vi tager en skinkesandwich og følger den gennem systemet:

 • Tænder og tunge arbejder sammen. Maden tygges til en masse.
 • Duften, synet og måden, hvorpå maden præsenteres, udløser spytdannelsen. Dette hjælper med at smøre massen, så den nemmere glider ned gennem systemet, og det tager kun få sekunder, før det når maven.
 • Spyt indeholder enzymer, som begynder at nedbryde stivelsen (brødet).
 • Når maden når maven, får fordøjelsen af proteiner forrang (kulhydraterne fordøjes først, når de når tarmene).
 • Mavevæskerne afsondres fra mavens indre foring for at nedbryde proteinerne (skinken) i mindre molekyler.
 • Maden males, mens den befinder sig i maven, hvilket støtter nedbrydelsen yderligere.
 • Maden ligger i maven mellem 4-6 timer.
 • I takt med at maven gradvist tømmes, er indholdet nu en halvflydende blanding af mad og mavesaft kaldet ‘chymus’.
 • Nu udløser kroppen bugspyt, og kolecystokinin afgives i blodstrømmen, hvilket får galdeblæren til at udsende galde for, at nedbryde fedtet.
 • Amylase og lipase sætter gang i fordøjelsen af fedt, og maltasen fortsætter fordøjelsen af kulhydrater. Bugspyt indeholder også tvekulsurt natron, som neutraliserer den syreholdige chymus.
 • I forbindelse med at chymus bevæger sig ind i tyndtarmen, udløses der mere bugspyt for at gennemføre fordøjelsen af proteiner og nedbryde kulhydraterne til almindeligt sukker.
 • På dette stadie bør 90% af næringsstofferne og væsken være absorberet.
 • En bølgelignende reaktion i tarmenes muskler fører chymus gennem den ca. 1,5 m lange tyktarm, hvor resten af næringsstofferne og væsken udskilles.
 • Ca. to kilo bakterier holder til i tyktarmen, og de fordøjer det, der er tilbage i chymus. De danner til gengæld en række vitaminer.
 • Det endelige resultat er en halvfast masse også kendt som afføring, som forlader kroppen gennem endetarmen. Afføringens konsistens (fast/blød) afhænger af, hvor godt dit overordnede helbred er, og den kost, du spiser.

Mave- tarmkanalen eller fordøjelsessystemet.

Mave- og tarm-kanalens funktion er, at udtrække næringsstoffer fra føden. For at opnå dette skal føden undergå en lang række nedbrydnings processer, fysiske, kemiske, enzymatiske og mikrobiologiske.

Fordøjelsen / mavepleje

Jeg vil forsøge, at give et overblik over hvad man kan gøre for, at stimulere en sund fordøjelse i mave- og tarmsystemet. Du skal oprette et personligt login – se hvordan her.

Fordøjelsessystemet. (mave- og tarm)

Fordøjelsessystem mave-tarm. Fordøj din mad  Visuel fordøjelsen menneskets fordøjelse


Fordøjelsessystemet starter ved munden og slutter ved endetarmen, en distance der er ca. 6 gange så lang som vores egen højde. Formålet med fordøjelsessystemet er at findele, nedbryde, omdanne og optage føde for, at holde liv i organismen.

I munden findeles føden, den males, tygges og deles i mindre dele før den synkes. Under tyggeprocessen blandes føden med enzymer fra mundspyttet. Disse enzymer er vigtige, idet de starter nedbrydningen af føde, så den er forberedt til det videre system igennem mave- og tarm..

For dårligt tygget mad kan give oppustet fornemmelse og luft i maven, da føden bliver vanskelig at fordøje.

Den tyggede mad sendes via spiserøret ned i mavesækken. En normal mavesæk kan rumme ca. 1 liter, men med lidt “juletræning” eller overspisning, kan den rumme væsentligt mere idet den er et elastisk organ.

Føden opholder sig i mavesækken mellem ½ og 4 timer. Under dens ophold der bliver den udsat for særdeles stærke stoffer samtidig med, at mavesækken udfører en række æltende bevægelser.

Fra mavesækken fortsætter den vælling lignende føde, tilsat mavesafter videre til tolvfingertarmen, hvor den videre nedbrydning finder sted. Her tilsætter fordøjelsessafter, der udskilles fra bugspytkirtlen ( bugspyt ) og galdeblæren ( galde ). Disse stoffer nedbryder føden i endnu mindre partikler.

Fra tolvfingertarmen transporteres føden ned i tyndtarmen.

Tyndtarmen udskiller ligeledes førdøjelsessafter fre specielle kirtler i tarmvæggen. Disse safter nedbryder nu føden i dens allermindste partikler, som er så små at de kan optages i blodet via tarmvæggen.

Tyndtarmen er det længste tarmafsnit og er dækket af små trævler på hele indersiden. Disse er dækket af slimhinder og deres tilstedeværelse betyder, at tarmens overflade bliver mange gange større, hvilket samtidig giver større flade, hvorfra føden kan optages.

Tarmindholdet skubbes fremad af sammentrækninger i tarmen ( kaldet peristaltik ) og når det når frem til det sidste afsnit, tyktamen, er al føden optaget, og kun affaldet tilbage.

Dette affald omdannes i tyktarmen til afføring. Der sker en opsugning af væske, så indholdet bliver mere fast og kroppen ikke mister værdifuldt væske. På tyktarmens inderside er der en masse slimproducerende kirtler. Dette smører tarmens inderside og letter afføringens passage.

Det indeholder også sygdomsbeskyttende antistoffer ligesom der sker en stor nedbrydning af bakterieforekomster. I tyktarmen produceres også K- og B-vitaminer.

Vælg den type kost, som indeholder næringsstoffer af bedste kvalitet

Kroppen har sværere ved at fordøje junkfood, forarbejdede fødevarer og produkter, som indeholder raffineret sukker og hvedemel, og er heller ikke ordentlig ernæring for kroppen. Sørg for, at din daglige kost består af naturlige, sunde, friske fødevarer, da disse vil være med til, at fordøjelsessystemet er i form og fungerer optimalt.

At spise, når vi er stressede

Kroppens kemikalier ændrer sig, hvis du er under pres, føler dig urolig, vred, ophidset eller ked af det, og det har en negativ indflydelse på kroppens fordøjelse. Kroppen får derved sværere ved at optage kosten, og den optager færre næringsstoffer. Så sørg altid for, at du er afslappet, når du sætter dig ned for at spise. Koncentrer dig om maden.

Uregelmæssige kostvaner/måltider springes over

Hvis du springer et måltid over (morgenmaden), er der stor chance for, at du spiser for meget og for hurtigt, næste gang du spiser, fordi du ganske enkelt er sulten! Hvis vi sørger for at spise regelmæssigt, vil de fleste af os uanset hvornår have tre måltider, som er ved at arbejde sig gennem systemet i forskellige fordøjelsesstadier. Dette forsyner kroppen med et konstant tilskud af næringsstoffer og brændstof til energi.

Mave- tarm-probelmermed fordøjelsen

Store måltider

Hvorfor føler vi os altid trætte og søvnige efter et stort måltid? Kroppens fordøjelsesproces bruger meget energi og mange næringsstoffer, så jo større måltidet er, desto mere energi kræver kroppen. Det vil derfor være fornuftigt, at sørge for at spise mindre, regelmæssige måltider i løbet af dagen, så kroppens energiniveau justeres og fordøjelsesgener undgås.

En forenklet kostplan

Alt for mange forskellige former for kost indtaget i løbet af samme måltid kan skabe et kaos af kemikalier (og stor utilpashed). Mange mennesker har opdaget, at fordøjelsen bliver langt mere effektiv, hvis de undlader at spise mad inden for bestemte kostgrupper i løbet af samme måltid, især i tilfælde, hvor de undgår at blande proteiner og kulhydrater. Det er nemt at se, hvorfor denne metode virker, ud fra den korte gennemgang på forrige side – proteiner fordøjes først, hvorimod kulhydrater først behandles i tarmene…

Mad, der indtages mindre end fire timer før sengetid

Når du sover, bør du også give dit fordøjelses system en pause, så undgå at spise for meget lige før sengetid. Fordøjelsen har haft travlt med at udtrække næringsstoffer, bearbejde og føre maden gennem det ensrettede system hele dagen. Hvis fordøjelses systemet får lov til, at hvile sig fuldstændigt i et par timer, mens du sover, kan kroppen i stedet bruge energi på vedligeholdelse og reparationer.

Mad, der ikke tygges ordentligt eller indtages for hurtigt

Vi ville ikke have tænder, hvis ikke de tjente et vigtigt formål! Der er nogle, der propper mad i munden, tygger et par gange og sluger den! Som du sikkert har læst på forrige side, afgives der spyt, når vi tygger, hvilket smører maden og  indeholder enzymer, som starter fordøjelsen af kulhydrater. Den udløser også smagssansen og interessant nok et kemikalie kaldet lysozym, der fungerer som et desinficeringsmiddel, som beskytter munden mod infektioner. Vidste du, at vi dagligt producerer op til 1,7 liter spyt? Korrekte tyggevaner producerer derfor mere fylde, mere smag og er med til at stille appetitten, hvilket bør resultere i, at du føler dig mæt selvom du har spist mindre! Når vi spiser i en fart, begrænser vi muligheden for, at maden fordøjes ordentligt, så sænk farten!

Væskemangel

Uden væske vil fordøjelsessystemet nærmest gå i stå. Heldigvis indeholder alle fødevarer vand i forskellige mængder. Vand er en vigtig bestanddel for fordøjelsesvæskerne og fordøjelsen af mad – lige fra 1,7 liter spyt om dagen til udskillelsen af affaldsstoffer fra tarmen og gennem nyrerne. Folk, der holder fast i en “tør kostplan”, er med til at skabe unødigt hårdt arbejde for kroppens ensrettede system (som regel skaber det forstoppelse). Sørg for, at kroppen får tilstrækkeligt med væske – drik 6-8 store glas vand hver dag.

Mangel på fibre

Sammen med vand er fibertilskud vigtigt. Fibertilskud som hjælper dig med at få den anbefalede daglige mængde fiber, som ligger på 25 g. Fiber sætter fart i udskillelsen gennem kroppens system. En god rensning af systemet. Fiber holder på væsken, hvilket gør afføringen mere lind og nemmere for kroppen at udstøde. Fibre er også føde for “de gode bakterier” i tarmene, hvilket til gengæld danner en række vigtige vitaminer. Opløselige fibre (fra havre, rug, frugt, grøntsager, klid, bælgfrugter) hjælper også med, at bremse optagelsen af glukose, og dermed undgås store udsving i kroppens blodsukker.

Hvor mange fibre?

Vi har brug for mellem 25-35 gram fibre hver dag. Kosten indeholder en varieret mængde – en kop af følgende fødevarer forsyner kroppen med 10 gram fibre:

 • havre
 • ærter
 • tørrede abrikoser
 • svesker
 • solsikkekerner.

En halv kop hvedeklid indeholder 10 gram, 107 g mandler indeholder 10 gram, 3-4 æbler eller 3 appelsiner indeholder 10 gram og et stort blomkål indeholder 10 gram!

Spis mere rå frugt og grøntsager, kornprodukter, nødder, bælgfrugter og ris, og begræns mængden af raffinerede fødevarer. Derved giver du kroppen de rette værktøjer til en effektiv udskillelse!

Mangel på “gode” bakterier i tarmene

Du bærer konstant rundt på ca. 2 kilo bakterier og gærlignende svampe i fordøjelseskanalen! De fleste af dem er gode, men der er også nogle af dem, som er dårlige. Nogle af dem ‘bor’ der fast, og nogle af dem er bare på ‘gennemrejse’. De gode bakterier hjælper kroppen med, at nedbryde maden til de kemikalier, kroppen har brug for, for at forblive sund. Kost med et stort sukker- og kulhydratindhold kan ændre den naturlige balance, så de mindre gode bakterier trives, hvilket også er tilfældet, hvis man jævnligt får antibiotika, da det vilkårligt dræber både de gode og de dårlige bakterier.

Fordøjelsen - Du og din krop er et team

HUSK…

Du og din krop er et team

De typiske tegn på, at der er en ubalance, omfatter bl.a. oppustethed, kramper, forstoppelse, diarre, luft i maven, hovedpine, ondt i ryggen, væskeophobning og vægtøgning. For at hjælpe med at genskabe balancen kan man som nævnt ovenfor øge mængden af fibre og væske og tage et probiotisk tilskud hver dag for at hjælpe kroppen med at supplere op med gode bakterier.

Se Herbalifes produkter til fordøjelseproblemer

Forstyrrelser i fordøjelsessystemet:

For meget mavesyre eller mavekatar er en irritationstisltand i mavesækkens slimhinder.

Hvis maveindholdet bliver for surt eller pH-værdien i mavesækkens fordøjelsessafter kommer ud af balance, opstår en irriteret slimhinde, en tilstand der egentlig godt kan sammenlignes med en halskatar.

Symptomerne ved mavekatar er en let svie i maven, opstød og måske kvalme. Vær specielt opmærksom på at den, hvis den ikke behandles, med tiden kan blive kronisk eller resultere i et mavesår.

Hvad skal jeg spise?

Kartofler og andre rodfrugter, kogte, dampede, mosede eller som saft. Især kartofler er rige på basedannende stoffer. Havregrød eller – supper, tyg evt. rå havregryn. Undgå almindelig te, kaffe, alkohol, junkfood, tobak, sodavand, krydret og fed mad.

Naturprodukter, der virker mavesyre regulerende:

 • Molkosan, 1 stk. I et glas vand 3x dgl. – virker syreneutraliserende, normaliserer tarmfloraen.
 • Gastronol, 6 tabl. Før maden – virker syreneutraliserende og opbygger mavens slimhinder.
 • Arabimin 1, 15 dr. 3 x dgl. – virker normaliserende på produktionen af fordøjelsessafter i mavesækken.
 • Et fuldt dækkende, naturligt Multi vitamin/ mineraltilskud, som Herbalife MultiVitamin

Fordøjelse og stimulans

Vores fordøjelse reagerer ofte negativt på stimulanser; her er et par eksempler på, hvad de mest kendte stimulanser kan give af problemer i denne forbindelse:

Kaffe giver diarré og mavesmerter. Årsagen er: Kaffe giver sur mave og virker afførende.

Tobak giver tarmkatar og mavesår. Årsagen er: Tobak har irritativ effekt på slimhinder, også i mave /tarm.

Alkohol giver leverskader, oppustethed, diarré. Årsagen er: Alkohol giver sur mave, sætter leveren på overarbejde og forstyrrer hele fordøjelsesprocessen.

Sukker ødelægger appetitreguleringen, belaster bugspytkirtlen og leveren. Årsagen er : ødelægger bugspytkirtlens regulerende funktion og fremmer dannelsen af insulin.

Medicin – mange former for medicin kan belaste fordøjelsen, så fordøjelsen foregår langsommere, hvilket øger tendensen til forstoppelse.

Antibiotika forstyrrer tarmfloraen, hvilket betyder, at den balance der skal være mellem de forskellige bakterietyper i tarmen forstyrres. Det betyder bl.a. en dårligere udnyttelse af føden.

Diarré

Årsagen er oftest, at man har spist noget man ikke kan tåle, enten i form af fordærvet mad eller med en bakterieflora som man ikke er vandt til. Diarré er kroppens forsvar når der kommer noget ind som ikke tåles ; på denne måde vil kroppen hurtigt kunne renses ud for uønskede stoffer. Diarré kan dog også skyldes allergi, tarmsygdomme og for meget kaffe.

Vær specielt opmærksom på:

Ved diarré er væsketabet stort og skal erstattes løbende. Små børn bliver meget hurtigt dehydrerede og man skal være meget opmærksom. Sammen med væsken mistes store mængder salte, vitaminer og mineraler som man også bør erstatte løbende.

Herbalife smoothies shakes

A selection of fresh fruit and vegetable smoothies

Hvad skal jeg spise?

Så lidt som muligt! Spis tynd havresuppe, revet æble og tørrede blåbær. Fast føde bør undgås og i stedet skal der tilføres væske i rigelige mængder.

Blåbærsaft, 1 – 2 dl. Dgl., drikkes i helt små slurke, og blandes godt med mundspyt, det virker stoppende.

Naturmidler der hjælper mod diarre:

Molkosan, 1 stk. I 1 glas vand 3 x dgl. Normaliserer tarmbakteriefloraen.

Tormentil, 20 – 30 dr. 4 – 6 x dgl. Virker stoppende og kan indtages efter behov.

Sådan behandler du en dårlig mave

Et fuldt dækkende, naturligt multivitamin/ mineraltilskud, som dette Herbalifeprodukt

Forstoppelse

Skyldes i langt de fleste tilfælde forkert kost. Kosten er for fed, for sød, for rigelig, for fattig på fibre og man får ikke væske og motion nok (specielt i højtiderne).

Forstoppelse kan også skyldes for lille galdeproduktion, at leveren arbejder for langsomt eller en allergisk reaktion på et fødeemne, typisk mælk. Her kan Herbalife også hjælpe.

Vær specielt opmærksom på:

Forstoppelse har indflydelse på hele kroppen og påvirker vor velbefindende i særlig grad. Længerevarende forstoppelse kan give udposninger (divertikler) på tarmen.

Glad mave- og tarm kommer fra en god sund fordøjelse.

Hvad skal jeg spise?

Frem for alt fiberrig kost i form af grove brødtyper, grøntsager og frugt. Masser af godt vand.

3 liter dagligt, evt. den ene liter som urtete. Undgå kaffe, der trækker væsken ud af kroppen. Fastfood og færdigretter er for det meste fede, uden fibre og næringsstoffer og skal derfor undgås.

Gode behandlingsforslag:

Motion, motion og motion – det holder tarmbevægelserne i gang og er vigtigt, hver dag.

Massage kan også hjælpe, det samme gælder zoneterapi, akupunktur -pressure.

Naturprodukter der hjælper mod forstoppelse:

Rasayasan 1, 3 tabl. Før sengetid, modvirker og løser op for forstoppelser. Cynaramin 4, 15 dr. 3 x dgl. Fremmer leverens arbejde, producerer galde.

Oscars 60-00 te, 1 liter dgl. Fordøjelsesfremmende urter. Total B, 2 tabl. 2 x dgl. Fremmer tarmfunktionen.

Et fuldt dækkende, naturligt multivitamin/ mineraltilskud.

Få mere ud af din kost!

Få mest muligt ud af kosten. En dårlig kostplan, dårlig fordøjelse eller et højt stress-niveau kan være en medvirkende årsag til, at du føler dig træt og mindre modstandsdygtig.

Herbalife hjælper kroppen med at yde sit bedste ved, at understøtte kosten og udnyttelsen af næringsstoffer. Hvis det tages dagligt sikrer du, at du får dækket dine næringsmæssige behov.

Støtter og forbedrer optagelsen af essentielle næringsstoffer og øger vitalitet og velvære samt forbedrer cellernes produktion af energi. Lader du stress, dårlige kostvaner eller en træg fordøjelse spænde ben for cellernes arbejde?

De fleste Herbalifeprodukter hjælper kroppens celler, så du kan få mest muligt ud af kosten!

Ligesom din bil har brug for den rigtige type benzin for at kunne fungere optimalt, har kroppens celler brug for en række særlige næringsstoffer for at kunne frigive energi. Alt, hvad du foretager dig, lige fra at trække vejret og gå til at tænke, kræver energi hele tiden.

Men selv når du plejer kroppen, spiser masser af grøntsager og dyrker regelmæssig motion, er der mange faktorer, som f.eks. forurening, et højt stressniveau og dårlig fordøjelse, som kan betyde, at kroppen ikke får næring nok eller ikke udnytter den fuldt ud.

Heldigvis er hjælpen lige ved hånden. De planter og urter, botaniske faktorer, B-vitaminer og mineraler, som findes i Herbalife, fungerer som “hjælpere”. De hjælper med at sikre, at de vigtige næringsstoffer, som findes i den kost, du spiser, og de tilskud, du tager, udnyttes af cellerne.

Herbal Aloe urtekoncentrat
Denne lækre, forfriskende drik indeholder aloe vera- plantens saft i stabiliseret, koncentreret form samt kamille-plantens lindrende egenskaber.

Herbalife anvender en metode, der bevarer plantens organiske ingredienser. Aloe indeholder vigtige enzymer, aminosyrer, vitaminer og mineraler, som alle er gavnlige for kroppens fordøjelsessystem.

Desuden støtter de kroppens selvrensningsfunktion. Aloe vera – en god undskyldning for, at drikke mere vand!

Derudover kan du drikke Herbalife for, at hjælpe dit fordøjelsessystemet.

Herbalife har også en Aloe vera drik! Denne aloe vera saftevand virker beroligende på fordøjelsessystemet – Den renser. En sund, ren og frisk drik.

Lavet af førsteklasses aloe vera.

Denne forfriskende drik kan være med til at lindre fordøjelsessystemet og bidrage til kroppens selvrensningsproces. Nyd den friske aloe-drik, som har en naturlig citrussmag. Den er fremstillet af førsteklasses aloe vera, der indeholder gavnlige enzymer, vitaminer og kamille, som er kendt for sine lindrende egenskaber.

Aloe er til alle, der ønsker sundhed igennem bedre fordøjelse eller folk med mave / tarmproblemer.

Drikken beroliger maven, og er derfor excellent til ferier m.m. Desuden fremmer den optagelsen og udnyttelsen af alle de andre urteprodukter i Herbalifes sortiment.

 • Aloe veraen udrenser og afgifter kroppen.
 • Aloe er helende for ernæringssystemet og gør man absorberer mere af sin ernæring.
 • Aloe forøger vægttabet hos folk, der ønsker at gå ned i vægt.
 • Aloe vera har en beroligende virkning på maven og styrker kroppens naturlige evne til, at skille sig af med affaldsstoffer.
 • Aloe har et naturligt indhold af vigtige enzymer aminosyre og vitaminer.
 • Aloe vera kan drikkes hele døgnet.
 • Aloe vera smøre ALT indvendigt.

Alle Herbalife-Produkter – er gode for fordøjelsen!

Fordøjelsen er ofte til stor bekymring, når man bliver ældre.

Fibertabletter & Fibermix

Herbalifes enestående blanding af aktive fibre og natriumcholat, der hjælper hjælper dig med at nå den anbefalede daglige mængde fiber, som ligger på 25 g. Derudover kan fibretabletter og Fibermix hjælpe dig med, at bekæmpe trangen til, at småspise.

Fiber er en appetit killer, fibre der opsuger noget af det fedt, der er i maden.

Herbalife – Fiber Mix “Fedtsugning”

Herbalifes “fedtagent” er fyldt med ekstra fibre! -“Snyde-Mix!”. Tages ekstra når man skal snyde på sin diæt. Mix’en regulere sulten. Opsuger den skjulte fedt i maden.

Det er den man tager ekstra af, når man skal til fest eller ved andre lejligheder, hvor man kommer til, at snyde og spise ting ”man godt ved, man ikke burde”. Det er denne fibermix, der er med til at sikre, at en kur ikke behøver, at være et langt afsavn.

Fibermix’en virker ved, at suge fedtet til sig og indkapsle det i fiber, således at det forsvinder ud i afføringen i stedet for, at optages i kroppen!

Denne videnskabeligt avancerede sammensætning består kun af naturligt baserede ingredienser og er beregnet til at hjælpe folk med, at opnå en sikker og effektiv vægtregulering.

Videnskabsmænd og ernæringseksperter anbefaler, at man spiser flere kostfibre og færre mættede fedttyper og kalorier, hvis man ønsker at regulere sin vægt og bevare et sundt helbred.

“Videnskabeligt dokumenteret: Kliniske undersøgelser viser, at en daglig indtagelse af måltidserstatnings shakes som del af en kaloriereduceret kost er dokumenteret som værende effektiv i forbindelse med vægtregulering kombineret med moderat motion.”

Urtetabletter

Renser, stimulerer, appetit regulerende.

Moderne kost mangler ofte fibre. Forskning viser, at manglende fibre i kosten er årsag til mange almindelige lidelser.

Herbalifes fibertilskud hjælper dig med, at nå den anbefalede daglige mængde fiber, som ligger på 25 g. Herbalifes fiber og urtetabletter indeholder blandt andre havreklid og udvalgte urter og planter.

Vand er kilden til god fordøjelse

Vand(og fordøjelsen)

Seks grunde til, at mere vand vil hjælpe dig med, at regulere vægten:

 • Når man drikker et stort glas vand, fungerer det som et naturligt middel til at dæmpe appetitten.
 • Når man er i gang med at regulere vægten, har kroppen brug forat skille sig af med flere affaldsstoffer, i takt med, at stofskifteophobet fedt udskilles. Vand hjælper kroppen med at skille sig af med disse ekstra affaldsstoffer.
 • Jo mindre vand du drikker, desto mere reagerer kroppen ved at lagre vand til senere brug. Vandfyldte celler i kroppen ser ud som ’ekstra kilo’. Disse celler giver slip på den værdifulde last, når kroppen får tilstrækkeligt med væske hver dag.
 • Hvis du drikker koldt vand, så opvarmes det til kropstemperatur, og denne proces forbrænder faktisk kalorier.
 • Hvis kroppen ikke får væske nok, så tager den, hvad den skal bruge fra kroppens indre kilder, hvilket hovedsageligt vil sige tyktarmen. Dette kan skabe forstoppelse.
 • Vand understøtter kroppens fordøjelse, optagelse og udskillelse af mad. Det regulerer kropstemperaturen, smører led og membraner og transporterer næringsstofferne rundt i hele kroppen via blodet. Du har brug for mindst otte store glas vand hver dag for at dækket alt dette!

Herbalife-produkterne er fyldt med mineraler, som du også har brug for!

I forhold til vitaminerne har vi ikke brug for nær så mange mineraler, men det ændrer ikke på,at de er vigtige for vores velbefindende. Vidste du, at 4% af kroppen består af mineraler? Vores helbredstilstand har brug for mineraler som f.eks. kalcium. Dette er et faktum. Men ved du så, hvorfor vi har brug for jod, magnesium og zink? Hvis ikke du ved det, så læs videre!

Jod

Er vigtigt for… at kroppen kan styre stofskiftet og opnå en sund fordøjelse. Findes i fisk, rejer, mælk og ost.

Magnesium

Er vigtigt for… at bevare knoglernes massetæthed, nerver og muskler (sammen med kalcium). Findes i nødder, frø, linser og grønne grøntsager (disse fødevarer har også et højt kalciumindhold).

Jern

Er vigtigt for… udviklingen af de røde blodceller og transporten af ilt rundt i kroppen. Findes i kød, rosiner og persille.

Zink

Er vigtigt for… kroppens produktion af insulin. Det beskytter og reparerer DNA. Findes i østers, rug og æggeblomme.

Gode råd – Fordøjelsen

1. Begræns din indtagelse af kulhydrater.

Kulhydrater stimulerer produktionen af insulin, som fremmer kroppens lagring af fedt. Når sukker ikke er tilgængeligt for kroppen som energikilde (fra kulhydrater), vil kroppen fortrinsvis omdanne dette fedt til energi.

2. Oprethold din indtagelse af proteiner.

Proteiner omdannes ikke så let til fedt, og er ikke så nemme for kroppen, at anvende som brændstof, så når du følger en kostplan med et lavt kulhydrat indhold, vil din krop arbejde hårdere for, at forbrænde proteinerne som brændstof. For at undgå at ens muskelmasse bruges som brændstof, skal man indtage ekstra proteiner. Proteiner fra fødevarer som f.eks. soja og mælkeprodukter betegnes som komplette” proteiner, fordi de indeholder en balanceret mængde livsvigtige aminosyrer (eller byggeklodser), der understøtter musklernes vækst og vedligeholdelse. Proteiner hjælper med at opbygge en slank muskelmasse. Ved at øge procentdelen af din slanke muskelmasse stiger dit stofskifte også, hvilket betyder, at du forbrænder flere kalorier, selv når du sover.

3. Spis 4-6 små måltider hver dag

Plus et hovedmåltid hvor du undgår fødevarer, som har et højt kulhydrat indhold. Der er beviser på, at hvis man spiser det samme antal kalorier spredt over fem, seks eller syv minimåltider, opnår man en bedre mæthedsfølelse, forbedret fordøjelse og kroppen udnytter næringsstofferne mere effektivt.

Gode links til mere viden om fordøjelsen:

Fordøjelse – Wikipedia, den frie encyklopædi

“I didn’t know how bad I was feeling until I started feeling better. I was amazed at how much my digestion was keeping me overweight!” — Annemarie

 

Enkelte produkter kategorie

Herbalife slankekur og vitalitet pakker kategorie

Optimal vitalitet og styrke med ernæring

Sports og fitness shake, kosttilskud og energi driks kategorie

Personlig pleje produkter

DAG TIL DAG LEVERING

PERSONLIG PLAN

GARANTI – 30 DAGE

PERSONLIG STØTTE

NEM BETALING